Квалификационни дейности

 
12 май 2023

Вдъхновяващо представяне на различни празници и традиции на 5. А, Б, В, Г, клас

Седмицата на непреклонната вяра в българския свободолюбив дух и победоносната сила на доброто е подходящ момент да споделим поредните екипни изяви на учениците от 5. А, 5. Б, 5. В и 5. Г клас, ръководени от г-жа Надежда Илиева. Поредицата от презентации е посветена на различни празници, впечатляващи със своите обичаи и традиции. Така показваме съхранената сила на родовите ценности. […]
5 май 2023

От 05.05.2023 г. до 22.05.2023 г. във фоайетата на 1-ви, 2-ри и 4-ти етаж на училището, учениците от 5. клас с ръководител г-н Боян Димиев представят свои творби.

От 05.05.2023 г. до 22.05.2023 г. във фоайетата на 1-ви, 2-ри и 4-ти етаж на училището, учениците от 5. клас с ръководител г-н Боян Димиев представят свои творби. Рисунките са създадени по време на учебните занятия по Изобразително изкуство.
4 май 2023

На 03. и 04. май се проведе третият етап от ученическите игри – Градско първенство за момичета и момчета 5.-7. клас.

                                                                                       ТЕНИС СЪСТЕЗАНИЕ 04.05. Голям успех за отборите ни по тенис на маса 5-7 клас. На 03. и […]
1 май 2023

НП Иновации в действие, гр. Хасково – Исторически музей, Музей на Пеньо Пенев и Александровска гробница и Народна Астрономическа обсерватория и планетариум, Джордано Бруни“ гр. Димитровград

Предизвикателствата продължават с  вдъхновение и смел изследователски дух из неотбятното и различното по  НП Иновации в действие в  гр. Хасково. Посещение в Исторически музей, Музей на  Пеньо Пенев и Александровска гробница и Народна Астрономическа обсерватория и планетариум, Джордано Бруни“ гр. Димитровград. Посетителите успяха да разберат любознателни факти за Облака на Оорт. Той е ръбът на нашата Слънчева система, а дори […]
1 май 2023

НП Иновации в действие, гр. Хасково – открити уроци – 1. и 7. клас, театрална постановка, занимания по интереси

Различните дейности и иновации, които представиха домакините от гр. Хасково вдъхновиха, заинтригуваха и обогатиха. Открит урок „Пътят на хляба “ в 1. Б клас с ръководител г-жа Йорданка Първанова. Открит  урок в 7. клас – ГО по метода на Де Боно и неговите шапки.  Творческият устрем и артистичните изяви намериха ясен израз в театрално представление и занимания по интереси.
30 април 2023

Въздействащо преживяване на спектакъла „Фантомът на операта“

Преобразяващо и въздействащо преживяване на спектакъла „Фантомът на операта“. Въодушевяващи моменти преживяха учениците от петите, шестите, седмите класове, ръководени от г-жа Милена Томова, г-жа Зорница Георгиева, г-жа Станимира Костова и г-жа Надежда Илиева. Магичната сила на въображението, смелостта на свободолюбивия дух се преплетоха в нестихваща и величествена феерия от завладяващи чувства, несломима воля и вечния стремеж към всепобеждаващата обич.
29 април 2023

Обмен на добри практики по НП „Иновации в действие“ в ОУ „Св. Иван Рилски“, град Хасково

🏫 От 27. до 29. април 2023 г. екип от нашето училище беше на посещение в ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Хасково, което бе домакин на среща по Националната програма „Иновации в действие“.  В програмата за мобилност участваха и партньорски екипи от 74. СУ „Гоце Делчев“, гр. София и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Хасково. Целта на срещата […]
27 април 2023

Открит урок по география и икономика

Открит урок по география и икономика на тема:  „Почви, растителен и животински свят в България“. Урокът  премина с интерес и активно участие на учениците от 7. Д клас, ръководени от г-жа Теменужка Цанова.
27 април 2023

Открит урок човекът и природата 5. Б клас

27 април 2023

Математическото състезание Европейско кенгуру

С иновативната паралелка по „Приложна математика и графичен дизайн“ се поздравихме за усилията, положени за успешното представяне в математическото състезание „Европейско кенгуру“. Тези ученици са нашата гордост! Напредват уверено и откриват математически модели в околния свят! Логическите задачи са размисъл, опит, част от ежедневието и път към откритията!
27 април 2023

Национално музикално състезание Ключът на музиката

Наградени ученици с дипломи за отлично представяне от Националния кръг на Национално музикално състезание „Ключът на музиката“ – 2023г. за Мартин Николов от 5. А клас, ръководен от г-жа Милена Томова, и Сара Хамед от 6. Г клас, ръководена от г-жа Зорница Георгиева и г-жа Милена Томова. „Музиката е велик обединител, невероятна сила. Нещо, което кара дори хората, имащи най-големите […]
27 април 2023

Посещение на Националния политехнически музей днес по НП Иновации в действие

Прекрасно, полезно и интригуващо преживяване в Националния политехнически музей днес по НП „Иновации в действие“. Една от основните дейности на Националния политехнически музей са образователните програми в областите физика, химия, вода и техника, текстилно печатане, какво знаем за сетивата, музика и техника и други.
27 април 2023

НП Заедно в изкуствата и спорта

Приятелска среща по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ се проведе между 54. СУ и 102. ОУ по волейбол. Участваха ученички от 5. и 6. клас, които от началото на учебната година тренират в клуба по волейбол на 54. СУ, ръководени от г-жа Поля Замфирова. Именно спортът, мотивацията и работата в екип са ключът към личностно самоусъвършенстване. Развиват се полезни […]
27 април 2023

Ученици от 6. клас спечелиха първо място в Състезание по оказване на първа помощ – История на БЧК

Ученици от 6. клас спечелиха първо място в Състезание по оказване на първа помощ – История на БЧК, ръководени от медицинската сестра на 54. СУ Таня Петрова. Смели млади добротворци, съпричастни и осъзнали призванието не само да помагаш, но и да вярваш в силата на дарената надежда.
27 април 2023

Регионален исторически музей град София по НП Иновации в действие

Образователно и прекрасно посещение на Регионален исторически музей – град София – по НП „Иновации в действие“. „Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето.. и какво да планира за бъдещето.“ Ар. Гласоу
26 април 2023

Вдъхновяващият клип по НП „Иновации в действие“

Вдъхновяващият клип по НП „Иновации в действие“, създаден от Никол Добрева, учител от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Хасково, обединява различните дейности и иновативните подходи в съвместния ни проект. Действието към доброто ни изгражда. Инициативността в подходящите решения ни помага да се изразяваме – смели, силни и можещи.
26 април 2023

Вълнуващо и одухотворяващо посещение на село Плана по НП „Иновации в действие“

Вълнуващо и одухотворяващо посещение на село Плана по НП „Иновации в действие“. Прекрасни моменти с колеги и ученици! Пожелаваме си по-често такива ползотворни и обогатяващи срещи! След провеждане на Кръгла маса в 54. СУ се отправихме към село Плана. Сърдечно БЛАГОДАРИМ на всички колеги от начален и прогимназиален етап, които работиха съвместно за успешното реализиране на проекта!
26 април 2023

Впечатляващи книжки по история, сътворени от 5. Б

Изобретателните ученици от 5. Б клас, ръководени от г-жа Силвия Цветкова, претвориха вълнуващите си идеи в книжки, които ни пренасят в света на митовете,  легендите на древните елини. Всеотдайната работа в екип е мотивираща и предстои представянето на още впечатляващи проекти.
26 април 2023

Интересни заниманията по интереси Приложна и забавна математика

С усмивка в заниманията по интереси „Приложна и забавна математика“ – учениците, ръководени от г-жа Росица Димитрова, преоткриват завладяващия свят на числата. Докосват се до всички предизвикателни възможности, които предоставят те.
26 април 2023

Занимания по интереси Приложна и забавна математика

Ползотворните занимания по интереси „Приложна и забавна математика“ продължават. Учениците, ръководени от г-жа Росица Димитрова, участват с различни, мотивиращи и развиващи дейности. Всеки е значима и определяща част от цялото, което ние създаваме със старание и вяра, че обединени можем да сме по-добри, по-вдъхновени и по-целеустремени.
26 април 2023

Областно първенство по тенис на маса

Поздравления за отбора ни по тенис на маса – момчета 5. -7. клас🏓, които на  20.04. завоюваха 1-во място🏆 на Областния етап от ученическите игри. Така те заслужено се класираха за финалния етап – Градско първенство, където най-добрите шест училища в София ще премерят сили в битка за купата на София град и класиране за Национално ученическо първенство. Участие в […]
26 април 2023

Ден на европейските автори в 54. СУ

Днес поставихме вдъхновяващото начало на нова европейска инициатива – Деня на европейските автори в 54. СУ „Св. Иван Рилски“. Този ден ще се отбелязва всяка година в последния понеделник от месец март, за да се насърчава четенето, най-вече при младите хора.      „Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най- откритите и най-мъдрите съветници и в същото време най- […]
26 април 2023

НП Иновации в действие – Иновативната паралелка Приложна математика и графичен дизайн

Учениците от Иновативната паралелка „Приложна математика и графичен дизайн“, ръководени от г-жа Росица Димитрова, протегнаха приятелска ръка на съучениците си от град Хасково – чрез решаване на логически забавни задачи. Интуитивно достигнаха до целесъобразни и полезни пътища за разрешаване на конкретни случаи в спокойна и ведра среда.
26 април 2023

Открит урок по история

Вълнуващи моменти от открития урок по история на тема „Театърът и олимпийските игри“. Учениците в пети клас се обогатяват и забавляват заедно с г-жа Силвия Цветкова. Работиха успешно в екип и създадоха прекрасни проекти.
26 април 2023

Посещение на църквата Св.Неделя, катедралата Св.Йосиф и Баня Баши джамия

В навечерието на големите празници Лазаровден, Цветница, Великден и Рамазан Байрам учениците от 6. Б клас чуха интересен открит урок от учителя по история – госпожа Мария Александрова, посветен на „Религията и нейната роля в живота на хората през Средновековието“. За целта – те посетиха църквата „Св.Неделя“, катедралата „Св.Йосиф“ и Баня Баши джамия. Възхитиха се на архитектурата и вътрешната украса […]
26 април 2023

Посещение – Музея по петрография и минералогия

Посещението на учениците от 6. „в“ клас в СУ „Св. Климент Охридски“ –  в Музея по петрография и минералогия, ръководени от г-жа Надежда Станкова, отново напомни за вълнуващия свят, който ни заобикаля. В света на минералите е интересно, занимателно и всеки може да бъде изследовател и откривател. Учениците обогатиха знанията си, търсиха находища на минерали по картата, а на тръгване […]
26 април 2023

Клуб по интереси Музикални таланти

Активните дейностите на вокалната група, клуб по интереси“Музикални таланти“ и ученици, спечелили награди, ръководени от г-жа Милена Томова – впечатляват със старанието, обичта към музиката, всеотдайността си към прелестта на песента! „Вдъхновява ме да разбирам, че все повече хора са открити за самопознание и музика, която изисква от тях много повече, отколкото просто да слушат.“ Аланис Морисет
25 април 2023

Награждаване на спечелилите в конкурурса – НП Иновации е действие

Тържественo награждаване по НП „Иновации в действие“ на инициативните  ученици в състезанието по БДП и фотографския конкурс  „Продължавай да създаваш красота“. Съвместните дейности  имат силата и способността да обединяват. Безценни са миговете, когато вдъхновението е път към откриването на красотата. А тя е навсякъде. Най-вече във всеки от нас. Обогатява, облагородява, осмисля. 
24 април 2023

Международен детски фестивал „Млади таланти“

На 24.04.2023 г. ученичка от вокалната група – Екатерина Тодорова от 5. Б клас, ръководена от г-жа Милена Томова, се яви на Международен детски фестивал „Млади таланти“ в Двореца на децата –  в категория, поп, рок, джаз пеене (солисти). Наградена е с грамота. (Миналите години даваха и други награди, но тази година за участниците имат само грамоти).
7 април 2023

Открит урок по английски език – НП

Открит урок по английски език в 6. Е клас, проведен на 07 април, ръководен от г-жа Анета Спасова. Присъстваха учители от партньорски училища от град Хасково и учители по английски език от 54.СУ. Темата на урока е Road Safety (Безопасност на движението по пътищата). Учениците научиха и упражниха думи и изрази, свързани с темата, по интерактивен и забавен начин. Един […]
6 април 2023

Кръгла маса – НП Иновации в действие

На Кръглата маса в 54. СУ по НП „Иновации в действие“ – имахме възможността да обсъдим и обобщим значимите резултати от съвместната ни работа. Поставени бяха основите на едно ефективно и устойчиво сътрудничество. В искреното и целенасоченото обменяне на опит и възгледи се създават полезни практики и иновации. Да си пожелаем така успешни, приятни да бъдат всички следващи наши срещи!
6 април 2023

Село Плана по НП Иновации в действие

Прекрасна и енергийно зареждаща разходка в село Плана по НП „Иновации в действие“. Моменти на преоткриване на духовната сила на заобикалящите ни забележителности. Моменти, в които жизнерадостта и трепетните разговори, които ни обединиха в една обща мисия. Село Плана е единственото място в България, където се намират православен параклис и будистка ступа в близост един до друг. Самотни, обгърнати от […]
6 април 2023

Открит урок – Иновативна паралелка приложна математика и графичен дизайн – НП Иновации е действие

Открит урок: Задачи от движение: „Мечтите на 5. А със задачи от движение“. Учениците от Иновативната паралелка „Приложна математика и графичен дизайн“, ръководени от г-жа Росица Димитрова,  създадоха творчески задачи от движение, като се впуснаха във виртуални пътешествия до Рила и Пирин, до Бургас и Пловдив, плаваха по река Дунав, пътуваха дори до Луната.
6 април 2023

Открит урок по английски език

Открит урок по английски език в 6. Е клас, проведен на 07 април, ръководен от г-жа Анета Спасова. Присъстваха учители от партньорски училища от град Хасково и учители по английски език от 54.СУ. Темата на урока е Road Safety (Безопасност на движението по пътищата). Учениците научиха и упражниха думи и изрази, свързани с темата, по интерактивен и забавен начин. Един […]
6 април 2023

Посрещане на НП Иновации в действие

                           Посрещане на гостите в 54. СУ „Св. Иван Рилски“ по НП „Иновации в действие“. Удоволствие за нашето училище е да споделим празника, осмислен от успешното осъществяване на целите, развитието в посока усъвършенстване, иновации – изучаване на чужди езици, вдъхновяващи проекти, културни мероприятия и инициативи, активни спортни дейности […]
6 април 2023

Открит урок – Училище на бъдщето – НП Иновации в действие

В дни на важни личностни решения, учениците от 5. А клас, ръководени от г-жа Надежда Илиева, отстояват силата и смелостта си, за да бъдат верни на себе си. Откритият урок на тема „Училище на Бъдещето“ по НП „Иновации в действие“ онагледи  възгледите им за едно по- прекрасно и по-светло бъдеще. Бъдеще, в което най-висшата добродетел е обичта между хората. Както […]
6 април 2023

Продължават дейностите по проект „Зеленото сърце на Надежда“

Район „Надежда“ и Фондация „Ротари“ продължават дейностите по проект „Зеленото сърце на Надежда“.     Голям интерес предизвика посещението на експертите от Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria в 7. „В“ клас с класен р-л г-жа Валентина Куюмджиева на 54. СУ „Св. Иван Рилски“.    Димитър Градинаров от Дружеството впечатли учениците, като им разказа интересни факти за птиците, обитаващи […]
2 април 2023

Международният ден на детската книга – 2 април

По повод Международния ден на детската книга – 2 април – учениците от 5. А, 5. Б, 5. В, 5. Г клас, ръководени от г–жа Надежда Илиева, осъществиха вдъхновяваща поредица от трепетни разговори за книгите, добротата, човечността и още нещо. Те не само преобразиха себе си, но и обогатиха всеки, който имаше щастието да бъде очарован от вълшебството на библиотеката […]
1 април 2023

Тържествено празнуване на Лазаровден

Тържествено празнуване на Лазаровден в НОВИ ИСКЪР. В него участваха ученици от Вокалната група от прогимназиален и гимназиален етап, ръководени от г-жа Милена Томова и г-жа Зорница Георгиева. Празникът започна с участието на представители на синдиката пред читалището в Славовци. За приятната и празнична атмосфера допринесоха групи от район НАДЕЖДА и НОВИ ИСКЪР. Също така и представители от СБУ и […]
22 март 2023

Световният ден на водата

Днес отбелязваме Световния ден на водата. Денят се отбелязва на 22 март всяка година от 1993 г. насам, под егидата на ООН и акцентира върху важността на достъпа до питейна вода. Световният ден насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Фокусът е поставен върху предприемане на действия за справяне с водната криза […]
17 февруари 2023

Награда по астрономия

На 17.02.2023 г. се проведе областният кръг на Националната олимпиада по астрономия. В този кръг се явиха 130 ученици от 5. и 6. клас, сред които и петокласници на 54. СУ „Св. Иван Рилски“. С поощрителна грамота бе отличен Калоян Георгиев от 5. Б клас, ръководен от г-жа Галина Кожухарова. Поздравления за отличното представяне на Калоян! „Астрономията кара душата да […]
Седмично меню